Nano technologie

In onze speurtocht naar het langer schoon kunnen houden van sanitaire ruimtes stuiten wij op de toepassing van nanotechnologie. Bij nanotechnologie wordt een kleine beschermlaag gelegd over het te reinigen oppervlak. Vooral voor tegelwanden heeft dit enkele grote voordelen.  Door het aanbrengen van een nano protectlaag hecht water en zeep zich minder goed aan de tegels en loopt het er makkelijker af bij het schoonspuiten.  Hierdoor behoef je minder vaak dieptereiniging toe te passen en dat scheelt erg veel tijd. Het toepassen van Nanotechnologie is echter wel duur, waardoor veel opdrachtgevers er toch vanaf zien. Het kan echter tot reducering leiden van gemaakte schoonmaakuren. Bovendien zijn in tijden van grote drukte op een haven of camping de sanitairuimtes beter schoon te houden waardoor een grotere kwaliteit ontstaat.   Het poced√© werkt als volgt:  eerst spuit je de tegelwanden goed nat. Daarna schuim je de wanden in waarna je de wanden schrobt met een luiwagen of een doodlebug (schuurpad blauw).  Daarna spuit je de wanden schoon waarna je de wanden insmeert of inspuit met Nano protect. Wel dit laten indrogen, dus het liefst op een moment toepassen als er geen klanten te verwachten zijn of de afdeling afgesloten kan worden.  

Schoonmaken kan iedereen!

De titel geeft een zienswijze weer die bij veel mensen leeft en eerlijk gezegd: wij dachten dit vroeger ook. De werkelijkheid is toch wat ingewikkelder. Als je een schoonmaakbedrijf start kom je er achter dat er veel wet- en regelgeving rond de schoonmaakbranche van kracht is. Daarnaast heb je een groot assortiment aan schoonmaakmiddelen en gereedschappen. Ook zijn de werktijden afwijkend van iemand met een 9 tot 17.00 uur baan. Daarnaast moet je jezelf verzekeren van goed personeel.

Het is een groot verschil of je een kantoorruimte moet schoonhouden of een sanitairgroep op een camping of jachthaven schoon maakt. De aanpak is steeds weer verschillend. Hierbij speelt de mening van de klant een grote rol. De ene klant legt het accent op alle rvs kranen e.d. en die moeten dan blinken. Een andere klant wil vooral dat de werkplek er goed uitziet als we geweest zijn.

Dit maakt ons vak ook een leuk en interessant vak. Schoonmaken kan iedereen, maar niet iedereen even goed!

Contact

Ajamko Reiniging
Klaverweid 28
1602 LS  Enkhuizen
06-45458074 (Ton Kok)
06-45602555 (Joke Haakman/kantoor)
info@ajamko-reiniging.nl